Friskvård/Viktminskning

Friskvårdsträning är till för alla hundar, oavsett det är en tävlings-, tjänste-, jakt- eller sällskapshund.

Genom rätt anpassad träning för din hund kan vi minska risken för skador och övervikt. Skulle hunden ändå drabbas av skada eller sjukdom återhämtar sig hunden snabbare om den är i god kondition.

Är din hund rätt tränad kan den prestera optimalt, din hund orkar mer och du kanske märker att den blir piggare och gladare.

Här kan vi arbeta med hela hunden, dvs vi kan stärka muskulaturen, öka konditionen, öka balansen och koordinationen och se till att musklerna mår bra genom massage och stretching.

Du kan träna din hund hos oss i vår Watertreadmill, på våra balansbollar, på vibrationsplattan m.m, vi gör även ett program ni kan utföra hemma.

Hör av dig till oss så bokar vi in ett besök.

Många hundar lider idag av övervikt.
Övervikt ökar risken att drabbas av tex diabetes, hjärt- kärlsjukdomar, led- och ryggproblem, andningsproblem och din hund riskerar att få leva ett kortare liv av sämre kvalité.

Övervikt kan komma av olika anledningar men oftast ger vi hunden för mycket mat i förhållande till hur mycket den rör på sig. Vi behöver ju då justera detta om vi vill få ner hunden i vikt..
Lämpligt att göra är då att se över vad hunden får i sig på en dag.
*Hur mycket foder får den varje dag och hur ofta äter den?
*Hur mycket gobitar får den varje dag?
*Får den matrester varje dag?
*Slickar den rent tallrikarna efter maten?
* Får den tuggben? Vilken sort och hur ofta?
*Får den välling?
*Fikar du fikar hunden? (Bullar, smörgåsar, korv, leverpastej osv)
När vi gjort detta kan vi ofta se att hunden äter mycket mer än bara sitt foder varje och det är då inte konstigt att hunden ökar i vikt.
Börja med att ta bort allt extra hunden äter varje dag och låt den bara äta sitt foder. Ja, hunden kommer se ledsen ut och titta på er med sina bedjande ögon men ni får göra ert bästa för att stå emot. Erbjud hunden att göra något i stället, aktivera den.

Vad vi också behöver göra är att få hunden att röra på sig mer, öka sakta promenadernas längd och försök kanske få promenaderna roligare, motivera hunden till att röra sig och gå inte bara i varsin ände av kopplet. Bara fantasin sätter gränser!

Om hunden fortfarande inte går ner i vikt får man dra ner på fodergivan. Lite i taget, vi vill inte att hunden rasar i vikt för fort. Det finns också foder anpassade för att hjälpa hunden att gå ner i vikt. Dessa foder ger en hög mättnadskänsla så hunden fortfarande får äta och känna sig nöjd men ändå gå ner i vikt.

På vår rehabiliteringsklinik hjälper vi gärna dig och din hund med tips och råd om hur du bör gå tillväga, vilket foder du ska ge m.m. Hos oss kan du även låta din hund träna på ett skonsamt sätt i tex vår Watertreadmill och vi har ett särskilt viktprogram för att ge er de bästa förutsättningarna.

Kämpa på, det kommer löna sig!